No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : gradina de legume



Sa ne aparam de larvele din sol

In cursul sapaturii de primavara putem observa o multime de larve mari in solul intors cu lopata. In cele mai multe cazuri, este vorba de larvele gandacilor saritori, precum si larvele carabusilor care traiesc si provoaca prejudicii in solul plantelor de gradina. Detalii »

Sa ne aparam de larvele din sol

Cum se fertilizeaza castravetii?

Solurile cele mai bune pentru cultura castravetilor sint solurile fertile, afinate, permeabile. Pentru productia timpurie, cele mai indicate sint solurile usoare. Sint neindicate solurile grele, argiloase si cele prea nisipoase. De asemenea, se evita solurile prea umede sau prea uscate si cele care fac crusta. Detalii »

Cum se fertilizeaza castravetii?

Castravetii si nevoia de lumina si umiditate

Castravetii, desi cresc si produc si in conditii de lumina mai putina si zi mai scurta, primavara si toamna, sint totusi pretentiosi fata de lumina. Durata perioadei lor de vegetatie, a dezvoltarii lor de la rasarire pina la fructificare si productivitatea lor sint strins legate de factorul lumina. Detalii »

Castravetii si nevoia de lumina si umiditate

Castravetii si cerintele fata de temperatura

Castravetele se numara printre cele mai sensibile plante de cultura, in ceea ce priveste factorii climatici. Este o specie legumicola foarte pretentioasa la caldura si umiditatea din sol si aer. Insamintarea castravetilor in cimp se face numai cind temperatura medie zilnica se mentine peste 10—12°. Cea mai usoara bruma distruge cultura. Detalii »

Castravetii si cerintele fata de temperatura

Secretul unei insamantari reusite

Ti s-a intamplat vreodata sa semeni sau plantezi rasaduri si sa nu se prinda? Prezentam, in continuare, pasii importanti pe care trebuie sa ii faci cand pui seminte la incoltit si, eventualele greseli ce se pot face. Detalii »

Secretul unei insamantari reusite

Cum sa amenajam aleile din gradina?

Intr-un mod sau altul, trebuie sa traversam gradina. Potecile sunt usor de recunoscut: sunt locurile batatorite. Asa ca azi vorbim de alei sau pavaje interesante. Prima intrebare este, pe unde sa construim aleile din gradina? Detalii »

Cum sa amenajam aleile din gradina?

Cum se planteaza morcovii, telina si patrunjelul?

Morcovii, ţelina sau pătrunjelul sunt legume care nu trebuie să lipsească din bucătăria vreunei gospodine! În acest articol vei citi despre soiurile populare ale morcovului, pătrunjelului şi ţelinei, despre hibrizii acestor legume şi folosirea acestora. Detalii »

Cum se planteaza morcovii, telina si patrunjelul?

De ce sa plantam mustar in gradina bio?

Daca locuiesti la casa si ai spatiu de o gradina cu legume, nu ezita sa plantezi legume. Savoarea unei rosii din gradina proprie nu se compara cu tomata cumparata dintr-o sera. Si daca tot vorbim de legume si de produse bio, ei bine, nu uita de semintele de mustar! Aromate si savuroase, semintele de mustar dau savoare multor preparate culinare. Afla la ce se foloseste mustarul in gospodariile din Romania! Detalii »

De ce sa plantam mustar in gradina bio?

Ce să plantăm toamna?

Sunt mai multe motive pentru care grădinarii de hobby cu experienţă preferă să planteze toamna. Fie că vorbim de pomi fructiferi, legume sau de grădina cu flori, majoritatea lucrărilor importante din grădină se realizează în anotimpul ploios. Acum poţi afla de ce se face acest lucru. Detalii »

Ce să plantăm toamna?

Asocierea legumelor în grădină

Asocierea plantelor se referă la faptul că unele dintre acestea se cultivă mai bine, sunt mai gustoase şi mai rezistente la dăunători, în funcţie de plantele care se găsesc în apropierea lor. Iată câteva exemple şi asocierile avantajoase. Vom discuta despre modul de plantare a ardeiului, porumbului, castravetelui, cartofului, telinei, dovleacului, usturoiului, verzei, guliei, cepei etc... Detalii »

Asocierea legumelor în grădină